Kategoriat
Uncategorized

Millä valkoiset rännit puhtaaksi?

Valkoiset rännit saa useimmiten puhtaaksi pesemällä ne voimakkaalla levää, sammalta ja pinttynyttä likaa irroittavalla pesuaineella. Valkoisten rännien puhdistaminen on joskus aikaavievää puuhaa, koska lika on syvällä rännin pinnoitteessa. Valkoiset rännit saa kuitenkin lähes poikkeuksetta puhtaaksi itse, mikäli siihen on intoa ja aikaa. Tällä sivulla kerrotaan, miten valkoisten rännien puhdistus etenee.

Näin saat valkoiset rännit puhtaaksi itse

  1. Harjaa irtolika kuivana pois.
  2. Levitä voimakas soveltuva pesuaine rännien pinnalle.
  3. Anna vaikuttaa, älä anna pesuaineen kuivua.
  4. Harjaa ränni puhtaaksi pehmeällä harjalla, lisää tarvittaessa pesuainetta.
  5. Huuhtele runsaalla vedellä.
Valkoiset rännit puhtaaksi liuotinpesulla ja huuhtelemalla lopuksi
Huuhtelu viimeistelee pesutyön ja tekee valkoiset rännit puhtaaksi jälleen.

Varsinkin omakotitaloissa suositaan usein vaaleita, pääasiassa valkoisia rännejä, koska useimmiten myös talojen räystäät ovat valkoisia. Valkoiset rännit ja valkoiset räystäslaudat ovat yhdistelmä joka sopii hyvin yhteen.

Vaikka valkoiset rännit usein likaantuvatkin helposti, ei tyyliä sen vuoksi pidä suinpäin muuttaa. Tummat ja värikkäät rännit likaantuvat aivan yhtä paljon, se ei vaan näy niin herkästi ulospäin.

Mikäli rännien ulkopuolinen pesu suoritetaan vuosittain, ei lika saa yliotetta ja rännien raikas vaalea ilme säilyy vuodesta toiseen. Rännien pinnalle voi myös vuosittain suihkauttaa sammaleen ja levän poistavaa ainetta, jolloin jo tarttuneet tai hetken päästä tarttuvat levät ja sammaleet eivät saa rännistä otetta eivätkä tartu pintaa likaamaan.

Hyvä keino valkoisten rännien puhdistamiseen on myös pyytää rännien puhdistuksen ammattilainen käymään, jolloin lopputulos on useimmiten paras mahdollinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *