Rännien puhdistus, Kerava – Katso hinta ja tekijä tästä!

Rännien puhdistus on työ, joka tulee mieleen useilla tehdä silloin kun on jo liian myöhäistä. Viimeistään siinä vaiheessa kun vesi tulvii sateella rännistä yli ja syöksytorven pää on kuiva kuin aavikko, huomaa ränneissä olevan jotain mätää.

Usein se mätä on lehtiä, neulasia ja oksanpätkiä. Tai sählypallo. Eikä se mätä sinne ränniin kuulu.

Eikä se sählypallo.

Rännien puhdistus Kerava kannattaa kun pallot tukkivat sadevesikourun.
Sählypallot ja muut lasten lelut tukkivat helposti rännin ja aiheuttavat rännienpuhdistustarpeen.

Siksipä, arvon keravalainen kiinteistönomistaja, harkitse vakavasti ränniesi puhdistamista ennen kuin on liian myöhäistä.

Rännien puhdstus Kerava

Mitä haittaa rännien puhdistuksen laiminlyönnistä on?

Kun rännejä ei puhdisteta tarpeeksi usein, kertyy niiden pohjalle helposti kaikenlaista sinne kuulumatonta. Lehdet ja oksanpätkät vähitellen maatuvat ja rännin pohjalla maatessaan pidättävät kosteutta, joka pahimmillaan ruostuttaa rännejä puhki.

Rännien puhkeamisen estäminen ei kuitenkaan ole ensimmäinen eikä ainut syy rännien puhdistamiselle.

Nimittäin kauan ennen kuin ränni ruostuu puhki, pääsee vesi juoksemaan sellaisiin paikkoihin joihin se ei kuulu. Näitä ovat esimerkiksi räystäsrakenteet sekä talon sokkelin vierusta.

Räystäiden puuosat eivät ole tarkoitettu uimaan runsaassa vedessä, eikä sokkelikaan vesiroiskeista kauniimmaksi tule.

Vaikka sokkeleiden vierssä usein kulkee salaojat, on kattovesille parempi paikka syöksytorven kautta löytyvä pintavesikaivo tai kasteluvesitynnyri, jos sellainen talossa on.

Miksi rännit tulee puhdistaa säännöllisesti?

Kun rännit puhdistetaan säännöllisesti, pysyy veden virtaus oikeassa paikassa, eikä pahoja tukoksia yleensä pääse syntymään. Rännien puhdistuksen yhteydessä poistetaan ränneistä irtolika, roskat ja muut veden virtauksen esteet. Myös syöksytorvet tarkistetaan kourujen puhdistuksen yhteydessä, koska monesti tukos saattaa olla syöksytorven mutkassa. Syöksytorven suorassa osassa harvemmin enää tukosta on.

Siinähän se jo tulikin yllä mainittua. Jotta vesi kulkee esteettä paikkaan johon sen on suunniteltu menevän.

Mitä rännien puhdistus Keravalla maksaa?

Omakotitalon rännien puhdistuksen hinta Keravalla on yleensä 300 – 500 euroa. Puhdistuksen hintaan vaikuttaa puhdistuksen suorittava yritys, talon sijainti ja rännien puhdistuksen vaikeusaste. Tarkka hinta rännien puhdistukselle Keravalla selviää ottamalla yhteyttä keravalaiseen rännien puhdistajaan.

Sellainen löytyy todennäköisesti tältä sivulta.

Rännien puhdistus Keravalla maksaa

Kauanko rännien puhdistus vie?

Rännien puhdistus vie aikaa useimmiten alle työpäivän verran. Ellei talo ole aivan erikoinen, tai rännit erityisen täynnä roskaa ja likaa, suoriutuu asiansa osaava ammattilainen omakotitalon rännien puhdistuksesta yleensä muutamissa tunnissa.

Miten rännien puhdistukseen tulee valmistautua?

Ammattilainen suoriutuu rännien puhdistuksesta ilman asukkaan apua, mutta muutama seikka auttaa ja nopeuttaa työtä, sekä varmistaa mahdollisimman hyvän puhdistustuloksen.

  1. Herkimmät ulkokalusteet on hyvä suojata varmuuden vuoksi ennen kuin rännien puhdistaja saapuu paikalle. Vaikka rännien puhdistus tehdään varovasti, saattaa roiskeita silti tulla, varsinkin hankalimmissa paikoissa, tai jos rännissä on paljon roskaa.
  2. Ulkovesipiste on hyvä jättää auki ja käytettäväksi. Rännien puhdistus varsinkin kuivalla kelillä voi helpottua, kun rännit saa hieman kosteiksi. Joskus myös rännien huuhtelu lopuksi on tarpeellista.
  3. Rännien puhdistuksesta syntyville roskille voi halutessaan osoittaa paikan, johon ne on hyvä tyhjentää. Monella kiinteistöllä on komposti tai vastaava, johon roskat sopivasti sujahtavat.
  4. Esteetön pääsy katolle helpottaa rännien puhdistusta huomattavasti. Jos esimerkiksi kattotikkaat on suojattu asiattoman kiipeilyn estämiseksi, on tällaiset lukitukset hyvä purkaa ennen puhdistajan saapumista.

Kuka tekee rännien puhdistuksia palveluna Keravan alueella?

Kuka puhdistaa rännejä Keravalla

Puhdistaisinko rännini kuitenkin itse?

Monesti tekee mieli suorittaa vesikourujen puhdistus omana työnä, eikä se useimmiten ole kovinkaan vaikeaa. Lisäksi itse tehden rännien puhdistuksen saa usein halvemmalla kuin palveluna tilaamalla, ja hyötyliikunta tulee kaupan päälle.

Olen koonnut vinkkejä ränninsä itse puhdistavalle tähän artikkeliin.

Yrittäjä, tarjoatko rännienpuhdistuspalvelua?

Tässä kohdassa pitäisi olla tilauslomake jolla asiakas saa tilattua vesikourujen puhdistuksen kätevästi netistä. Koska tiedossani ei kuitenkaan ole Keravan alueelta ketään rännejä puhdistavaa, ei tässä sellaista ole.

Jos sinä tai yrityksesi teette rännien ja syöksytorvien puhdistuksia Keravalla, painahan allaolevasta linkistä ja katso miten juuri sinun firmasi voi loistaa ja tuoda palvelunsa esille tällä sivulla.