Omakotitalon rännien puhdistus

Omakotitalon rännien puhdistus on eräs omakotitalon tärkeimpiä huoltotöitä. Rännien puhdistus ajallaan varmistaa veden turvallisen ohjautumisen katolta sadevesikaivoihin, ja vähentää näin talolle mahdollisesti aiheutuvia kosteusvaurioita.

Rännien puhdistus tulisi tehdä keväisin ja syksyisin, mikäli talon ympärillä on paljon lehtiä tiputtelevia tai muuten likaavia puita. Mikäli puiden määrä omakotitalon ympäristössä on vähäinen, ei rännejä välttämättä ole tarpeen puhdistaa edes vuosittain.

Omakotitalon rännien puhdistus on sellainen huoltotyö, jonka monet haluavat antaa ammattilaisen tehtäväksi, koska omakotitaloissa rännit ovat usein hankalasti saavutettavissa tai korkealla, eikä niihin välttämättä ylety helposti maasta käsin.

Omakotitalon matalien rännien puhdistus onnistuu useimmilta helposti myös itse esimerkiksi niin kutsuttujen räystäidenpuhdistustyökalujen avulla. Myös tukkoon menneiden syöksytorvien avaus onnistuu esimerkiksi painepesuriin asennettavalla lisäosalla.

Olen kirjoittanut osan parhaista vinkeistäni artikkeliin ”Rännien puhdistus itse” niille jotka haluavat hoitaa omakotitalonsa rännien puhdistuksen omin voimin.

Omakotitalon rännien puhdistamiselle itse löytyy toki myös vaihtoehto. Monet paikalliset omakotitalkkarit tekevät rännien puhdistuksia, ja myöskin jotkin kattofirmat ja rännien asentajat ovat laajentaneet palveluvalikoimaansa rännien puhdistuksella.

Mikäli korkealle kiipeäminen ja käsiä likastava työ ei innosta, voi rännien puhdistuksen tilata omakotitaloon palveluna.

Kuinka usein omakotitalon rännit on syytä puhdistaa

Artikkelin alussa tulikin jo vastattua tähän kysymykseen. Omakotitalon rännit tulee puhdistaa tarpeen mukaan niin, että runsaasti puita sisältävällä alueella puhdistus tehdään keväisin ja syksyisin, kun taas aukealla sijaitsevan omakotitalon rännit puhdistetaan harvemmin.

Saako omakotitalon rännien puhdistuksesta kotitalousvähennystä

Rännien puhdistus on sellaista kotona tehtävää työtä, että se kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Omakotitalon rännien puhdistuksesta on siis mahdollista hakea ja saada kotitalousvähennystä.

Kuinka paljon omakotitalon rännien puhdistus maksaa

Jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee rännien puhdistuksen oman käytäntönsä mukaan.

Voit vilkaista rännien puhistushinnastosta miten minä sen olen hinnoitellut.

Miten rännien puhdistukseen tulee valmistautua

Rännien puhdistuksen aikana sinun ei tarvitse olla paikalla, eikä asuntoon tarvitse päästä sisälle. Kaikki työ tehdään ulkokautta.

Mikäli mahdollista, jätä vesipisteen avain paikalleen ja mahdollinen puutarhaletku näkyville. Joskus rännien puhdistus on helpompaa kun ne saa huuhdeltua puhtaaksi.

Herkästi likaantuvat kalusteet tai vastaavat on hyvä peittää tai siirtää varmuuden vuoksi. Vaikka ränneistä ei ole tarkoitus heittää mitään alas, saattaa joku roska joskus ikävästi tipahtaa maahan. Tai sen herkän kalusteen päälle.

Jääkö omakotitalon piha rännien puhdistuksen jälkeen likaiseksi

Ei. Puhdistan rännit huolellisesti niin, että kerään kaiken lian keskitetysti mukaani. Puhdistan myös rännikaivojen sihdit ja siivoan parhaani mukaan mahdollisesti tipahtaneet roskat maasta.

Täytyykö terassikatoksia purkaa tai markiiseja vetää sisälle ennen rännien puhdistusta?

Markiisit on hyvä vetää sisään ennen rännien puhdistusta likaantumisen välttämiseksi. Suurempia rakenteita ei yleensä ole tarpeen purkaa. Keksin keinon kiertää sellaiset.

Mitä omakotitalon rännien puhdistus sisältää

Tarjoamani palvelupaketti sisältää omakotitalon rännien puhdistuksen irtoroskasta, syöksytorvien tarkistuksen tukosten varalta ja aukaisun jos tarpeen. Varsinaisen rännien puhdistuksen jälkeen siivoan maasta mahdollisesti tipahtaneet roskat ja puhdistan rännikaivojen sihdit ränneistä tulleesta roskasta. Paketti sisältää myös iloisen ja asiallisen palveluasenteen sekä hymyn, jos hymyilyttää.

Lisäksi kuljen silmät auki ja ilmoitan muista katolla tekemistäni ja mahdollisesti toimenpiteitä vaativista havainnoista sanoin, tekstein tai kuvin tilanteen mukaan.

Miten omakotitalon rännien puhdistukseen tilaaminen onnistuu?

Voit tilata rännien puhdistuksen yläreunan valikon ”tilaa” linkistä. Tai painamalla tästä: Tilaa rännien puhdistus omakotitaloon.