Rännien puhdistus, Raisio


Rännien puhdistus Raision alueella sijaitsevaan omakotitaloon maksaa 420 euroa. Hinta sisältää omakotitalon rännien puhdistuksen, kaikki tarvittavat työkalut ja telineet sekä syöksytorvien tarkistuksen tukosten varalta ja roskien pois siivouksen.

Watch this video on YouTube.
Videolla kerron, miten rännien puhdistus etenee, kun tilaat sen tältä sivulta.

Tilauksen rännien puhdistukseen voit tehdä kätevästi tällä sivulla olevalla lomakkeella. Tämä pikalinkki vie sinut lomakkeen alkuun.

Räystäskourujen puhdistus lyhyesti kerrottuna

Rännien eli vesikourujen puhdistusta Raisiossa
Oivara tekee rännien puhdistuksia Raisiossa. Kuvassa puhdistettavaa ränniä.

Rännien puhdistus on työ, jonka tekeminen tai teettäminen ajoissa estää rakennuksen sadevesijärjestelmän ennenaikaisen hapertumisen, pitää veden poissa räystäsrakenteista ja säännöllisesti tehtynä ehkäisee lahovaurioita kun vesi ei pääse kastelemaan paikkoja, joihin se ei kuulu.

Rännien puhdistuksen yhteydessä vesikourut puhdistetaan irtoroskasta, varmistetaan että syöksytorvet eivät ole tukossa ja tarkistetaan että rännien kaadot ovat sillä tavalla kunnossa että vesi virtaa syöksytorvea kohti.

Mikäli kourun ja syöksytorven liitoksessa on haittaavia tekijöitä, esimerkiksi liian pitkiä ruuveja tai muita rakenteellisia tekijöitä jotka ovat omiaan aiheuttamaan tukoksia, katkaistaan tällaiset mahdollisuuksien mukaan samalla kerralla lyhyemmiksi.

Kun rännien puhdistus on katolta käsin tehty ja syöksytorvet tarkastettu, siivotaan vielä maasta syöksytorvien kautta mahdollisesti valuneet roskat ja muut puhdistuksessa aiheutuneet sotkut pois.

Rännien puhdistuksen jälkeen piha on aina yhtä siistissä kunnossa kuin ennen puhdistusta, vesi virtaa esteettömästi syöksytorviin ja rakennus on siinä mielessä valmis ottamaan vastaan taas uusia sateita.

Rännien puhdistus ei lähtökohtaisesti sisällä rännien pesua, vaan se on oma työnsä, joka hinnoitellaan erikseen. Puhdistuksen yhteydessä rännit toki voidaan huuhdella sisältä, mikäli kiinteistössä on vettä kätevästi saatavilla, mutta varsinainen pesu ulkopuolelta ei kuulu paketin hintaan.

Rännien pesusta on oma artikelinsa tässä.

Kuinka usein rännit tulee puhdistaa?

Rännien puhdistus on hyvä tehdä rakennuksen ympäristöstä riippuen pari kertaa vuodessa, tai harvemmin. Mikäli rakennus sijaitsee Raisiossa lehtipuiden ympäröimänä tai muuten alueella jossa ylhäältä tulevan roskan määrä on suuri, suositellaan kourujen puhdistus tehtäväksi useammin. Jos taas rakennuksen ympärillä ei juuri ole rännejä likaavaa kasvillisuutta, eikä rakennuksen katolta irtoa esimerkiksi hiekkaa, tiilenpaloja tai maalia, riittää puhdistusväliksi hyvin kerran vuodessa tai jopa harvemmin.Videolla kerron, kuinka usein rännit on hyvä puhdistaa, ja mikä tiheyteen vaikuttaa.

Siinä vaiheessa kun sateella vesi jo juoksee rännistä ylitse, eikä syöksytorven päästä tule pisaraakaan, on rännien puhdistus jo auttamattomasti myöhässä. Helpottavaa on kuitenkin tietää, että rännien puhdistus Raisiossa on yleensä vain tilauslomakkeen klikkauksen päässä. Ja puhdistuksen jälkeen vesi taas virtaa kuten pitääkin. Olettaen tietysti että rännit muuten ovat kunnossa.

Mitä tapahtuu jos rännien puhdistuksen jättää tekemättä tai teettämättä?

Puhdistamattomat kourut keräävät pohjalleen vähitellen tietynlaista sakkaa joka muodostuu sekä katolle pudonneista lehdistä ja oksista, katemateriaalista irronneesta hienoaineksesta että tuulen ja eläinten mukanaan kuljettamista siemenistä ja muusta roskasta. Tällainen pohjasakka, jota liaksikin kutsutaan, pitää rännin pohjan jatkuvasti hieman kosteana, koska hienojakoinen aines on hyvä pidättämän kosteutta.

Tukossa oleva syöksytorven suppilo Naantalissa aiheuttaa rännien tulvimista.
Tukossa olevasta rännisuppilosta ei vesi kulje kunnolla enää läpi.

Kosteana oleva rännin pohja menee nopeammin huonoon kuntoon esimerkiksi ruostumisen johdosta. Myöskin rännien saumat alkavat vuotamaan helposti, mikäli ne ovat jatkuvasti kosteudelle alttiina.

Kosteassa myös erilaiset ränneihin tiukasti tarttuvat sammaleet ja muut kasvikunnan edustajat viihtyvät hyvin, ja mitä pidempään rännit ovat puhdistamatta, sitä enemmän tällaista kasvillisuutta niihin muodostuu.

En ole varma pitääkö rännejä puhdistaa vielä, maksanko turhasta jos siellä ei olekaan mitään?

Mikäli olet epävarma puhdistuksen tarpeesta, voit tilata rännien puhdistuksen ehdollisena. Tällöin rännit puhdistetaan vain mikäli puhdistus on tarpeellista.

  • Jos rännit ovat puhtaat, maksat vain tarkistusmaksun 200 €
  • Jos ränneissä on puhdistuksen tarvetta, maksat rännien puhdistuksen 420 € (omakotitalokohteissa)

Rännien tarkistus sisältää kohteeseen saapumisen sekä tilanteen tarkistuksen ilman että rännejä puhdistetaan. Tarkistus siis on työtä jonka voi tehdä silmällä ränneihin koskematta.

Mikäli tarkistuksessa osoittautuu, että ränneissä on jotain puhdistettavaa, suoritetaan puhdistus samalla käyntikerralla.

Vaikka rännejä ei sillä kertaa olisikaan tarpeen puhdistaa, saat kuitenkin hyödyllistä tietoa rännien kunnosta ja mielenrauhan siinä mielessä, että tiedät rännien olevan puhtaat.

Maksettavaksi ehdollisessa puhdistuksessa tulee siis joko tarkistusmaksu 200 € tai puhdistuksen hinta. Ei molempia.

Miksi tilaisin rännien puhdistuksen juuri Oivaralta?

Kuten yllä mainittiin, usein on niin, että rännien puhdistuksen yhteydessä huomataan seikkoja, joihin puuttumalla rännien puhdistusväliä voidaan huomattavasti pidentää. Mikäli esimerkiksi rännin ja syöksytorven liitos on tehty pitkillä ruuveilla, saattaa ruuvien katkaisu lyhyemiksi säästää monta tukosta syntymästä. Sama vaikutus on sillä, että liian pientä rännin pohja-aukkoa suurennetaan niin että mahdolliset kourun pohjalla olevat lehdet mahtuvat esteettömästi tippumaan syöskytorveen.

Tällaiset pienet huoltotyöt sisältyvät aina puhdistuksen hintaan silloin kun ne voidaan olosuhteiden puolesta tehdä puhdistuksen yhteydessä.

Oivaralla tekijä vastaa aina työn laadusta, ja palvelu on henkilökohtaista sekä ystävällistä!

Raisiossa sijaitsevien omakotitalojen räystäskourujen puhdistuksen suoritamme kiinteään 420 euron hintaan. Hinta sisältää työn, tarvittavat telineet, roskien poisviennin sekä matkakulut ja alvin.

Mikäli kohdetta ei saada puhdistettua ilman nostokoria tai muuta erityistä, keskustelemme tilanteen ja hinnan tapauskohtaisesti. Useimmissa tapauksissa kuitenkin puhdistus saadaan tehtyä joko tikastelineeltä maasta käsin tai katon kautta turvavaljailla liikkuen.

Miten ja millä menetelmällä Oivara puhdistaa räystäskouruja?

Emme ole sitoneet itseämme kiinni mihinkään tiettyyn tapaan, menetelmään tai laiteeseen. Jokainen kohde on erilainen, ja siitä syystä tapa jolla räystäskouruja puhdistetaan, vaihtelee.

90 prosenttisesti kuitenkin on niin, että puhdistamme kourut fyysisesti kourun luo menemällä. Joskus kaavimme pohjaa rännilapiolla, joskus huuhtelemme vesiletkulla ja joinakin kertoina käytämme tehokasta imuria.

Kourun luokse pääsemme välillä tikastelineellä, yleensä katon kautta turvavaljailla ja joskus jollain muulla menetelmällä.

Koulutettuja oravia meillä ei vielä ole, mutta ideana sekään ei välttämättä ole huono 🐿️

Mitä tapahtuu rännien puhdistustilauksen jälkeen?

Kun olet täyttänyt allaolevaan lomakkeeseen tietosi ja lähettänyt tilauksen ”Tilaa rännien puhdistus”- nappia painamalla, saat sähköpostiisi tilausvahvistuksen.

Tilaus lähtee samalla toki myös Oivaran sähköpostiin, ja katsomme kalenterista sekä säätiedotuksesta sopivan ajan rännien puhdistukselle.

Olemme yhteydessä noin pari päivää ennen ja kerromme, koska olemme rännejä tulossa puhdistamaan. Puhdistuksen aikana teidän ei tarvitse olla paikalla, muttei siitä haittaakaan ole.

Puhdistettuamme kourut, tarkistettuamme syöksytorvet ja siivottuamme ympäristön keräämme tavaramme ja lähemme pois.

Kirjoitamme työstä laskun ja lähetämme sen teille.

Jos olet tilannut toistaiseksi voimassa olevan puhdistuksen, olemme taas määrätyn ajan päästä yhteydessä ja kerromme tulevamme puhdistamaan kourujanne.

Kuka meille tulee Oivarasta rännejä puhdistamaan?

90prosentin varmuudella katollenne kiipeää henkilö nimeltä Touko Koskinen. Vajaa nelikymppinen kolmen lapsen isä, omakotiasuja, hieman maalainen ja tarpeeksi fiksu olemaan varovainen.

Ja jottei ihan menisi arvailuksi, niin kuvakin on tässä alla.

Rännien puhdistuksia Raision alueella suorittava Touko Koskinen.
Koska ränneissä harvemmin tulee kaivettua kameraa esille, on tässä sisäkuva rännien puhdistaja Touko Koskisesta työn touhussa.

Tilaa rännien puhdistus Raision alueella sijaitsevaan kohteeseen tästä.

Täytä tähän omakotikohteessa tilaajan nimi. Taloyhtiökohteissa tähän kenttään täytetään yhtiön nimi.
Mikäli puhdistus tilataan esimerkiksi taloyhtiöön, sellainen henkilö joka vastaa käytännön järjestelyistä. Tietää vesipisteiden sijainnin, kulkutiet ym. asiat. Tilatessasi puhdistuksen omalla nimelläsi, lisää tähän kenttään vain puhelinnumerosi.
Tilausvahvistus lähtee sähköpostiin automaattisesti.
Täytä tähän kenttään se fyysinen osoite jossa puhdistettava kohde sijaitsee.
Voit lisätä tähän kohtaan joko postiosoiteen laskutusta varten, tai sähköisen laskutuksen tiedot.
Valitse, onko kohde omakotitalo, rivitalo vai kerrostalo.
Mikäli et tiedä pitääkö rännejä vielä puhdistaa, voit tehdä tilauksen ehdollisena niin, että rännit puhdistetaan vain mikäli puhdistus on tarpeen. Mikäli puhdistustarvetta ei ole, maksaa tarkistus 200 euroa.
Halutessasi voit tehdä toistaseksi voimassa olevan tilauksen rännien puhdistuksesta. Tällöin tulemme puhdistamaan ränninne aina vuoden tai puolen vuoden välein ilman että teidän pitää itse tilata puhdistusta.
Nämä tiedot auttavat varustautumaan puhdistuskeikalle oikein, jotta saadaan homma kerralla kuntoon.
Tähän voit kirjoittaa kaiken sen haluamasi mille ei muualla ole ollut oikeaa paikkaa. Itse tunnet kohteesi parhaiten, joten mikäli mielessäsi on jotain puhdistukseen vaikuttavaa, tämä on paikka sen kirjoittamiseen.